החלטת ללמוד להיות משגיח כשרות, החלטה מובנת והגיונית, משגיחי כשרות נהנים מעבודה מכובדת ושכר גבוה, הביקוש למשגיחי כשרות מקצועיים עולה משנה לשנה והשכר כמוהו. אז איזה קורס כשרות ללמוד? איפה ללמוד? בכיתה? אולי בזום? ננסה פה לתת קצת תשובות.
מה לומדים בקורס משגיחי כשרות?
בקורס לומדים דיני כשרות המטבח, הלכות בשר וחלב, זיהוי חרקים בירקות ופירות, דיני הפרשת חלה, בישול, צליית כבד, היכרות עם חומרי גלם ותהליכי ייצור מזון. דיני שמיטה, תרומות ומעשרות, הבדלים בהלכות בעדות השונות ועוד.
כל הידע הזה הוא הכרחי על מנת שהמשגיח כשרות יוכל לבצע את מלאכתו נאמנה. בלי הידע המקיף בכל הנושאים האלו עלול להגרם מכשולים חמורים ועלול חלילה לבא לכלל הכשלת הרבים. ולכן בקורס משקיעים את כל המאמצים להעביר את הידע בשלמותו.
באלו בעיות נפוצות עלול להיתקל משגיח כשרות?
שאלה שנשאלת הרבה, הרי המטבח המוסדי מקבל את מוצריו ממפעלים כשרים, אם זה ירקות מהשוק הסיטונאי, אם זה בשר או דגים מהקצבייה, אם זה חומרי גלם סגורים באריזה, מה יכול להיות כבר הבעיה? למה לא מספיק מישהו שפשוט יעמוד שם ויסתכל בלי ידע מיוחד? הרי במסעדות כשרות יש או מטבח חלבי או מטבח בשרי, אי אפשר להתבלבל! האמנם??
בואו נעבור על כמה בעיות מהותיות מאוד שעלולות להביא את הסועד לכלל איסורים חמורים!
בעיה ראשונה, חרקים בירקות
מה קורה כשמקבלים משלוח גדול של ירקות המצריכים בדיקה? הרי לא כל הירקות בחזקת נקי, יש ירקות שצריכים שטיפה ובדיקה ויש שבדיקה רגילה תספיק, בלי ידע בעניין, מה יהיה הדין? משגיח חייב לדעת לבדוק המצעות של חרקים.
בעיה שניה בשר שנתעלם מהעין
הנחנו בשר לצלייה ויצאנו לשניה לשירותים, חזרנו וראינו שבמטבח יש רק את הפועל הערבי, מה דין הבשר? יצאנו רק לשניה, הוא בסדר? הוא לא בסדר? צריך לזרוק?
בעיה נוספת בית מלון
במטבח של מסעדה באמת הכול או חלבי או בשרי, אבל מה קורה במטבח של בית מלון? יש גם חלבי וגם בשרי, מה קורה אם בישלנו סיר טשונט ענק וגילינו שהסיר חלבי, האם צריך לזרוק אותו? אולי הוא כשר?
בעיות חמורות יותר שעלולות להיות
לא לכל מסעדה יש שף או בעלים ירא שמים! הכרת המוצרים הכרחים לעשות את העבודה, סיפור שהגיע לידינו על מסעדה פה בארץ שנגמר לשף החומר גלם לאחד המנות, הוא הורה לאחד העובדים ללכת למסעדה ליד ולבקש ממנו מאותו חומר גלם, אמר לו העובד אבל המסעדה שם לא כשרה, מי אמר שהם משתמשים בחומר גלם כשר? אמר לו השף, אין לא כשר בארץ, תביא והכול בסדר, הלך העובד והביא את אותו חומר גלם שאמנם היה כשר, אבל לא מהדרין, במקרה נכנס המשגיח למטבח ומייד הבחין שמשהו לא כשורה, הקופסה היא לא זאת שהוא רגיל לראות, הוא הרים את הקופסה והבין מייד מה קרה שם…
בשר ודגים יחד, דם בביצים, הדלקת האש ועוד ועוד. במאמר פה פירטנו קצת יותר על מקומות עבודתו של משגיח כשרות.
אוקי יש הרבה בעיות אפשריות, אז צריך ללמוד היטיב וזהו לא?!
זה קצת יותר מסובך מזה, אם ידיעת ההלכות גרידה הייתה מספיקה על מנת לשמש משגיח כשרות, כל נהג יכל להיות מורה נהיגה לא? וכל מטייל יכל להיות מדריך טיולים? הדבר הראשון על מנת להיות משגיח כשרות טוב זה יותר מידיעת ההלכות! זה הכרת הבעיות! לדעת מה החששות שנוצרים במטבח!
הבנו אז צריך ללמוד על הבעיות, עדיין אפשר לעשות את זה אונליין נכון?
לצערינו נצטרך להסתייג מאוד מלימוד כזה, כשרות המזון היא בציפור נפשו של כל יהודי חרד לדבר ה' גם אדם שאינו מאמין, יסכים שמי שמשלם היטיב על מוצר, עליו לקבל את מה שהוא שילם עליו, ולא הגיוני שאני ישלם לרופא מומחה את מה שהוא דורש, ובסוף הוא ישלח לי מתמחה שרק סיים לימודים.
ולכן מי שמשלם על אוכל כשר, זכאי לקבל אותו ועכשיו אני ישאל אתכם.
האם הייתה הולך לרופא שמעולם לא ביקר בבית חולים?
האם היית לומד אצל מורה נהיגה שמעולם לא נהג? האם היית מסמך על מנתח שראה ניתוחים רק בזום? הבעיות של מטבח כשר חייבות היכרות מעמיקה! בלי סיורים במטבחים, במפעלים, בבתי מלון!! לגעת במזון, לראות בעין את חומרי הגלם ולחוש אותם, לא ניתן לדעת להגן על הסועד מבעיות כשרות.
ולכן ללמוד להיות משגיח כשרות, זה רק באופן מעשי. לבקר במסעדות, בבתי מלון ובמפעלים ולראות בפועל את הבעיות.
הנך מוזמן לקורס משגיחי כשרות של מרכז דעת, הקורס מסובסד ומזורז ותוכל לדעת את ההלכות ואת הבעיות על בוריין ולעשות מלאכתך נאמנה.