האם השחיטה הכשרה היא הומנית יותר?

הרב שמואל גנוט

שחיטה כשרה

מאות אלפי בהמות נשחטות ביום ברחבי המשחטות בעולם. מתוכם אלפי בהמות נשחטים בצורה שחיטה כשרה. ישנם באירופה וכל מיני ארגוני צער בעלי חיים כמו אנונימוס הנלחמים נגד השחיטה הכשרה. בטענתם הם אומרים ששחיטה כשרה היא שחיטה שגורמת לבהמה לסבל רב והיא גורמת לצער בעלי חיים. דבר שכל מי שלמד קורס שחיטת עופות או קורס שחיטת בהמות יודע שזה טענות שטותיות הטענות נגד השחיטה הן בעיקר כלהלן: א. ההכנות לפני השחיטה, שמשכיבים את הבהמה זה גורם לה סבל. ב. בעצם השחיטה, החיתוך עם הסכין בגרון הבהמה גורמת כאב. ג. הבהמה ממשיכה לפרכס כמה דקות לאחר השחיטה.  לעומת זאת למדנו ששחיטה כשרה היא השחיטה הרחומה ביותר, איך זה מסתדר?

 

מה ההבדל בין שחיטה כשרה לשחיטה לא כשרה:

 

שחיטה לא כשרה: 

 

הימום הבהמה על ידי מכת חשמל: הבהמה מקבלת מכת חשמל ומאבדת את ההכרה, ובכך היא לכאורה מונעת את כאב השחיטה שהבהמה אמורה לחוש. אחר כך שוחטים אותה. לפי ההלכה זה פסול. כיון שהבהמה נופלת והיא עלולה למות לפני השחיטה. ובכך היא הופכת לנבלה או גוססת ואם כן היא טריפה. 

ובקשר לטענת צער בעלי חיים, הימום במכת חשמל היא אכזרית. כיון שהבהמה מקבלת אותות חשמליים של כאב דרך עמוד השדרה ובכך נגרם לה צער בעלי חיים. בניגוד לשחיטה הכשרה. החשמול לא מצליח למנוע את הייסורים של הבהמה.

 

נעיצת מסמר למוח: נועצים על ידי אקדח מסרים בלחץ אוויר מסמר ישר לתוך המוח ובכך הבהמה מאבדת הכרה באופן מידי .כמובן שלפי ההלכה צריך לשחוט עם סכין. ולכן הבהמה נטרפת. וכן מצד צער בעלי חיים, השיטה הזו 

 

שחיטה כשרה: 

לא סתם לפני השחיטה ההלכה מחייבת לבדוק את הסכין שתהיה הכי חדה שיש.  ולא בכדי, כל זה כדי למנוע סבל מבעלי חיים. ולכן לא מספיק בדיקה אחת, צריך שתי בדיקות לוודא שיש שהסכין לא פגומה. השחיטה צריכה להיות באופן הכי מהיר. בזמן השחיטה יורד לחץ הדם בגזע המוח והבהמה מאבדת מיד את ההכרה. לכן השחיטה הכשרה היא הומנית ביותר. 

הטענה שהתורה אינה חסה על בעלי חיים הוא שקר, שהרי חז"ל אמרו שאסור לאדם לאכול לפני שיאכיל  את בהמתו. גם אסרו משחקים שגורמים התעללות בבעלי חיים. כמו משחקי צייד וכדומה. 

התעמולה נגד השחיטה באירופה שגויות עובדתית, והן מגיעות מאנטישמיות. במאבק הזה לא הצליחו. ובעזרת ה' נמשיך לאכול בשר שנשחט בשחיטה כשרה למהדרין. 

 

הירשם לניוזלטר שלנו

דילוג לתוכן