עוד מעט ט"ו בשבט מגיע ואיתו השווקים מתמלאים בפירות יבשים צבעוניים ויפים שממש קורצים לנו, האם מותר לנו לאכול אותם כמות שהם? הרי יש להם הכשר, אולי יש כמה בעיות שלא חשבנו עליהם? במרכז דעת אנחנו מכשירים את דור העתיד של משגיחי הכשרות בישראל באמצעות קורס משגיחי הכשרות שלנו, ישבנו עם כמה בוגרים וריכזנו כמה טיפים כדי לעשות סדר בסוגיית הפירות היבשים.
באילו פירות יבשים עשויים להיות חרקים?
ובכן התשובה על השאלה הזאת נרחבת למדיי, בהרבה מאוד פירות יבשים שנבדקו נמצעו חרקים באחוזים מסויימים מהפירות. בין הפירות הנגועים ניתן למנות כמה מהפירות הנפוצים ביותר כמו:
- תאנים
- תותים
- תמרים
- משמש
- דודבן ועוד ועוד.
איך מזהים את החרקים?
צורת הבדיקה משתנה מפרי לפרי. באבטיח, באננס, באפרסק, בבננה ועוד ניתן לבדוק מבחוץ שאין חרקים, במשמש ובתמר כדאי לפתוח אחד אחד ולהסתכל שאין חרקים לבנים קטנים בגוף הפרי. סוגי הפירות הנגועים משתנים מאוד ועל מנת להיות בטוחים מומלץ לבדוק כל פרי לבני שמכניסים לפה.
מה עושים כדי להמנע ממכשול?
בהרבה מאוד מהפירות היבשים התגלה שלאחר שטיפה פעם או פעמיים רוב החרקים נעלמים, אם יש רקבון פנימי השטיפה לא תעזור אבל במקרה הנפוץ יותר של חרקים חיצוניים שטיפה היטיב במים יכולה להסיר את רוב החרקים מהפרי ולכן באופן קבוע לפני אכילת פירות יבשים מומלץ לשטוב היטיב במים וכך להיות בטוחים שלא נגיע למכשול.
האם שייך לאכול פירות יבשים בלי חרקים?
יש כמה פירות שבהם בכמה בדיקות לא נמצאו חרקים בתוכם ניתן למנות:
- חמוציות
- שזיף
- אננס
- פפאיה ועוד.
בפירות בתפזורת קיימים יותר חרקים מאשר באריזות סגורות ולכן עדיף לקנות אותם.
לא לסמוך להלכה על המאמר – הוא רק נותן נקודות למחשבה.
אם יש לכם שאלות ורוצים להעמיק על הנושא ניתן להרשם לקורס משגיחי כשרות שבו תלמדו את הנושא על בוריו ותהפכו למשגיחי כשרות ותוכלו להנות ממקצוע תורני מכובד ומקצועי.